• ZAPRAWA TYNKARSKA CEMENTOWO - WAPIENNA DO NAKŁADANIA RĘCZNEGO

Do wykonania oraz naprawy tradycyjnych tynków wewnętrznych i zewnętrznych. Jest zaprawą o wszechstronnym zastosowaniu. Nadaje się do wykonywania przecierek na tynkach istniejących i wyrównywania powierzchni warstwą grubości od 8 do 25mm.

17.38
szt. Do przechowalni
Opinie
brak ocen
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 0
Kurier (Pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 35
Kurier 35
Poczta Polska (Pobranie) 40
Dostępność Duża dostępność
Waga 25 kg

Zamówienie telefoniczne: 517773775

Zostaw telefon

PRZYGOTOWANIE PODŁOŻA
Zaprawa tynkarska powinna być nakładana lub narzucana wyłącznie na oczyszczone z pyłu, tłuszczu, resztek farb itp. substancji obniżających przyczepność oraz pozbawione warstw skorodowanych sztywne podłoże. W przypadku widocznych uszkodzeń powierzchni wymagane jest jej skucie i uzupełnienie. Podłoża chłonne przed zastosowaniem zaprawy zagruntować emulsją gruntującą IZOLBET EG lub zwilżyć wodą. 

 
PRZYGOTOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
Przygotowanie zaprawy polega na mechanicznym wymieszaniu wodą aż do uzyskania jednorodnej masy. Ilość dozowanej wody należy dobierać każdorazowo w zależności od wymaganej konsystencji zaprawy, rodzaju (chłonności) podłoża, wilgotności i temperatury otoczenia. Zwykle jest to około 4,5-5,0 l wody na 25kg suchej masy. Zaprawa nadaje się do użycia bezpośrednio po wymieszaniu i zachowuje właściwości użytkowe maksymalnie 3 godziny. Warstwa zaprawy powinna mieć równomierną grubość, nie mniejszą od 8mm i nie większą od 25mm . Prace należy wykonywać przy temperaturze podłoża od +5°C do +25°C. Chronić przed nadmiernym wysychaniem. Pielęgnować przez zraszanie wodą w pierwszym tygodniu od wykonania. 
 
ZUŻYCIE ZAPRAWY
Średnie zużycie zaprawy tynkarskiej wynosi około 25 kg (1 worek) na 1 m² tynkowanej powierzchni muru przy grubości tynku 15mm. Zużycie może zmieniać się w zależności od stopnia nierówności podłoża. 
 
OPAKOWANIA
Worki wentylowe wielowarstwowe w porcjach 25kg. 
 
PRZECHOWYWANIE
Zaprawę tynkarską należy przechowywać w fabrycznie zamkniętych opakowaniach, w warunkach suchych (zalecane na paletach) w pomieszczeniach zamkniętych. Okres przydatności wynosi 9 miesięcy od daty produkcji, umieszczonej na opakowaniu. 
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci